20:11 / 07.04.2018.

Autor: S.M./HRT/Hina

Plenković: Koalicija je stabilna; pronaći ćemo rješenje za Ekspertnu radnu skupinu

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon jučerašnjih maratonskih sastanaka, najprije čelništva HDZ-a i HNS-a, a zatim i susreta šefova stranaka Andreja Plenkovića i Ivana Vrdoljaka - poručeno je da je koalicija stabilna.
Izbor voditelja Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu izazvao je velike probleme u vladajućoj koaliciji.

Nakon jučerašnjih maratonskih sastanaka, najprije čelništva HDZ-a i HNS-a, a zatim i susreta šefova stranaka Andreja Plenkovića i Ivana Vrdoljaka - poručeno je da je koalicija stabilna.

Mislim da su tu iskreni i HDZ-a HNS-a i drugi koalicijski partneri, rekao je Plenković novinarima u stanci  izbornog sabora HDZ-ove Zajednice poduzetnika i obrtnika.

Ako uspijemo ostvariti konsenzus o obrazovnoj reformi onda Hrvatska ima, njezina mladost prije svega, mogućnost za kvalitetno obrazovanje za tržište rada i mislim da ćemo pronaći kvalitetno rješenje koje će biti najbolje i pridonijeti ubrzanju provedbu kurikularne reforme, rekao je.

Na upit je li (s predsjednikom HNS-a Vrdoljakom) razgovarao o državnom tajniku Matku Glunčiću, čijem se imenovanju na čelo Ekspertne radne skupine protive HNS i ministrica obrazovanja, Plenković je rekao da nisu i da to nije bila jedina tema, no da su razgovarali o nizu tema, jer se neko vrijeme nisu vidjeliPronaći ćemo rješenje s kojim će svi biti zadovoljni. Imat ćemo funkcionalnu Ekspertnu radnu skupinu (ERS) i komplementarno djelovanje s onim što radi Vlada i Ministarstvo obrazovanja, dodaje. 

Upitan o ministrici Divjak, Plenković je rekao da radi svoj posao. Svatko ima svoj stil, želje i ambicije. Vodite računa o tome da je cijela struktura PSP-a, ERS-a, SRCA, u biti izmišljena u vrijeme Vlade 2011.-2015., i na neki način usložnjava funkcioniranje jer su stvorene paralelne struktur. No strategija je tu, usvojio ju je Sabor, treba ju poštovati, a na nama je da stvorimo ozračje da sve bude funkcionalno, rekao je premijer.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!