14:24 / 26.10.2018.

Autor: HRT

Plenković: Komisija prati situaciju oko ilegalnih prelazaka granica

-

-

Foto: - / -

Premijer je potvrdio kako nije dogovoren datum održavanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.
Premijer Andrej Plenković u izjavi novinarima nakon sjednice Vlade u Hvaru komentirao je pismo kojim su hrvatski europarlamentarci reagirali na stanje u Bosni i Hercegovini nakon izbora. Rekao je kako je to pismo kompatibilno s onim što je on govorio prije nekoliko dana u Bruxellesu.

"Ono treba dodatno senzibilizirati čelnike europskih institucija. Nije poanta Daytonskog i Pariškog mirovnog sporazuma da njegov temeljni duh, njegove odredbe - jednakopravnost konstitutivnih naroda - bude izigrana", naglasio je premijer.

Na pitanje kad će se susresti s Komšićem, premijer je rekao je on član Predsjedništva BiH te mu je stoga glavna sugovornica predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. 

Novinare je zanimalo i je li Komisija upućena u situaciju na granici između Hrvatske i BiH. Ministar Davor Božinović u dnevnom je kontaktu s europskim povjerenikom Dimitrisom Avramopoulosom i mislim da Komisija promatra sve što se zbiva s nezakonitim prelascima granice. 

Premijer je potvrdio kako nije dogovoren datum održavanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!