18:57 / 18.01.2021.

Autor: D.M./HRT

Plenković: Mažar mijenja Puljašića, o Žiniću kad se sve ispita

-

-

Foto: - / -

Slučaj župana Žinića premijer Plenković je komentirao na i nakon sjednice Predsjedništva i nacionalnog vijeća HDZ-a.
Državni tajnik Nikola Mažar zamijenit će gradonačelnika Darka Puljašića. Mislim da će mu saborsko mjesto biti jako dobro i korisno, izjavio je nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a premijer Andrej Plenković.

➡️ Bauk i Bošnjaković o obnovi, povjerenstvu, Culeju...

- Ono što smo napravili za Sisačko-moslavačku župaiju u pogledu posljedica potresa je više i jače nego što je za grad Zagreb, Krapinsko-zagorsku i zagrebačku županiju u usporedbi s potresom 22. ožujka. Važno je da javnost shvati da je cijela županija osim grada Siska po stupnju razvijenosti potpomgnuto područje. Činjenica je da se zakonom koji predlažemo ide u susret sa 100 posto financiranja je korak više, poručio je premijer komentirajući navode sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček koja je nezadovoljna modelom obnove.

O Žiniću: Rasprava kad se sve ispita

- Na sjednici je bio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. Tražio sam ga da pojasni sve navode i okolnosti vezane za njega što je on i pojasnio iz svog kuta. Zatražili smo sve informacije od nadležnih tijela kako bismo u sljedećih nekoliko dana mogli zauzeti politički stav. U ovom trenutku ima previše detalja za koje nismo do kraja sigurni. Kad sve budemo pouzdano doznali onda ćemo o toj temi raspraviti, rekao je Plenković.- Imali smo medijsku histeriju kada su valjda sve kuće koje je razorio potres 6,2 bile kuće koje su obnavljane u obnovi, sad shvaćamo da je puno manji broj takvih objekata. Ako želite samo iz tog iskustva, provjerit ćemo sve navode, zaključio je premijer.

➡️ Žinić: U kući živim posve legalno, nema ništa sumnjivo

Župan Ivo Žinić našao se u središtu medijske pozornosti zbog kuće u državnom vlasništvu u Glini u kojoj s obitelji živi od 1995. godine. Dobio ju je na privremeno korištenje, a do 2008. za nju je plaćao mjesečni najam, navodno u iznosu od 100 kuna. Od tada, posljednjih 12 godina, u njoj živi bez plaćanja najma.

Rekao je kako je u državnoj kući, u kojoj živi besplatno, posve legalno te vjeruje kako će se sve ubrzo razjasniti jer, kako je rekao, nema ništa sumnjivo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!