21:25 / 23.10.2018.

Autor: HRT

Plenković: Mislim da znam što će predsjednica odlučiti

-

-

Foto: - / -

Premijer je na pitanje 'tko vam radi o glavi' odgovorio: "Tko god radi, neće uspjeti.
Uoči ovotjednog zasjedanja, u Saboru se večeras sastao Klub zastupnika HDZ-a. Premijer Andrej Plenković komentirao je najavu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da će odluku o kandidaturi donijeti tek nakon izbora za Europski parlament. Plenković je kazao kako nema nikakvih dilema između njega i predsjednice oko njezine kandidature. "Mislim da smo se dobro razumjeli. Mislim da znam što će odlučiti", rekao je.

Predsjednica o navodnom planu rušenja Plenkovića ne zna ništa

Premijer je na pitanje 'Tko vam radi o glavi?' odgovorio: "Tko god radi, neće uspjeti. Ne sumnjam ni u koga nego očekujem od svih koji istražuju priču kolokvijalnog naziva 'SMS afera' - da je rasvijetle do kraja. Tu ima jako puno elemenata koji su se fabriciranjem različitih kvazi dokumenata nastojali puštati u eter za destabilizaciju političke scene i pravljenje afera kojih nema", rekao je. Ne zna kakva je u tome uloga savjetnika predsjednice Vlade Galića. Smatra da bi se on o tome trebao javno očitovati. "Sva tijela koja se trebaju baviti ovim - bave se. Ne možemo se ja i predsjednica baviti istragama. Na političkoj razini bili smo potpuno jasni", dodao je.Na Klubu HDZ-a uoči saborskog zasjedanja, izvijestio je Plenković - bilo je riječi pripremi za sjednicu Sabora. Ovaj tjedan glavna tema u Saboru bit će mirovinska reforma. U raspravu ide šest zakona koji se tiču te reforme. "Ministar Pavić dao je zadnji brifing o reformi koja treba sustav učiniti održivim i povećati mirovine i spriječiti diskriminaciju onih koji budu išli u mirovinu u budućnosti. Mislim da se, kad se sve pogleda, našao dobar kompromis. Puno je ljudi bilo uključeno u davanje imputa kako da ova reforma bude što kvalitetnija i što korisnija za naše građane treće dobi", kazao je.Na pitanje kako komentira e-mailove koji pokazuju da se 'lex Agrokor' u posljednji tren mijenjao kako bi se tekstom zakona pogodovalo fondu Knighthead, Plenković je odgovorio kako je bitno da su se o toj aferi očitovala ona tijela koja su se o tome trebala očitovati. Upitan je li dobro da guverner HNB-a Boris Vujčić ide na predstavljanje knjige Martine Dalić, odgovorio je kako u tome ne vidi problem. "Ovo je slobodna zemlja, može ići tko god želi", rekao je Plenković. Dodao je i da će ići na predstavljanje knjige ukoliko uhvati vremena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!