14:40 / 23.04.2020.

Autor: B.A./HRT

Plenković: Mjere se mogu vrlo brzo ponovno uvoditi

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na sjednici Vlade predstavljeno je popuštanje zaštitnih mjera u tri faze
Premijer Andrej Plenković naglasio je važnost maksimalnog opreza unatoč popuštanju mjera u tri faze koje je predstavio ranije danas na sjednici Vlade. Što je točno predstavljeno pročitajte ovdje.

Plenković je ranije danas predstavio popuštanje mjera zaštite tijekom epidemije koronavirusa u tri faze, od kojih prva kreće već u ponedjeljak, a preostale od 4., odnosno 11. svibnja. Između ostalog odlučeno je da će se državna matura održati od 8. do 29. lipnja.
Premijer je rekao da je Vlada pažljivo gledala kakve će učinke mjere imati na gospodarstvo i život građana.

- Molim sve sugrađane da dobro razumiju što danas radimo. Sve ono što se tiče fizičke distance, visokih higijenskih standarda, i dalje je temelj naše borbe protiv zaraze Covidom-19. I zato molim sve još jednom da to dobro razumiju, rekao je Plenković.

Plenković je također rekao da se vrlo brzo mogu ponovno uvoditi mjere ako bude potrebno.

- Reverzibilnost nije isključena, poručio je.

Govoreći o propusnicama, rekao je da će se proširiti opseg razloga zbog kojih će se one izdavati, ali da i dalje ostaju.

- One ostaju kao mehanizam jer ih u slučaju pogoršanja moramo imati, rekao je Plenković.

Na pitanje o radnom vremenu trgovina odgovorio je da se očekuje dvokratno radno vrijeme, od jutra pa do večeri, odnosno kako je već koja trgovina radila prije krize.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!