12:48 / 17.04.2022.

Autor: HRT

Plenković: Na misi i prognani Ukrajinci kojima Hrvatska pruža potporu

Andrej Plenković

Andrej Plenković

Foto: Dnevnik / HTV

- Ovo je vrijeme kad u miru možemo svi propitkivati ono što radimo, svoja postupanja i odluke. Nastojati sabrati misli i biti još bolji prema drugima i onima koji trebaju pomoć, poručio je premijer Andrej Plenković koji je bio na uskršnjoj misi u Bogoslužnom prostoru blaženog Alojzija Stepinca na Kaptolu.

Izrazio je zadovoljstvo što su na misi bili prognanici iz Ukrajine, majke s djecom. Napomenuo je da je velika tregedija snašla ukrajinski narod ovih dana i ovog Uskrsa.

- Hrvatska i Hrvati još jednom pokazuju veliko srce i daju veliku potporu ukrajinskom narodu i onima koji su svoj privremeni dom našli u Hrvatskoj, poručio je Andrej Plenković.

Na misi su, uz premijera bili i potpredsjednici Vlade Tomo Medved i Davor Božinović, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te ministar vanjskih poslova Goran Grlić Radman.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!