11:20 / 10.03.2018.

Autor: I.B./S.M./HRT

Plenković na obilježavanju 28. godišnjice HDZ-a Velika Gorica

-

-

Foto: - / -

Plenković je, sa suradnicima, položio vijence ispred biste dr. Franje Tuđmana u istoimenom parku.
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sudjeluje na obilježavanju 28. godišnjice HDZ-a Velika Gorica. 

Na sjednici Gradske organizacije HDZ-a Plenković je istaknuo da je Vlada postigla brojne uspjehe počevši od smanjenja javnog duga do povećanja kreditnog rejtinga te da su poreznom reformom osigurane veće plaće. Spomenuo je i ratifikaciju Istanbulske konvencije te rekao da to nije tema u koju se ide zbog oporbe i koalicijskih partnera, već zbog zaštite žena od nasilja. Zaključio je da su ostvareni zdravi temelji za nastavak provedbi reformi. Za svibanj je najavljena opća skupština na kojoj će se raspravljati o izmjeni statuta HDZ-a koji je sada u javnoj raspravi.

Sa suradnicima je u 10 h položio vijence ispred biste dr. Franje Tuđmana u istoimenom parku. 

Moramo voditi računa da nijednom svojom izjavom ne dovodimo u pitanje vladajuću koaliciju. Prvo razum, a onda srce, izjavio je Gordan Jandroković koji je također sudjelovao na obilježavanju godišnjice HDZ-a u Velikoj Gorici.

Mirko Matić iz lokalne organizacije HDZ-a istaknuo je u govoru da je Istanbulska konvencija protuprirodna kao i slični zakoni te da je HDZ demokršćanska stranka i da ne treba usvojiti zakone koji nisu u skladu s Božjim i prirodnim zakonima.  
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!