11:05 / 02.03.2020.

Autor: B.A./Regionalno dnevnik/HRT

Plenković na potpisivanju jamstva za pulsku bolnicu

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Uz Plenkovića će biti ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar zdravstva Vili Beroš i ministar turizma Gari Cappelli
Predsjednik Vlade Andrej Plenković potpisao je Ugovor o izdavanju jamstva za uredno izmirenje dugoročnih obveza Opće bolnice Pula, Pri kraju su radovi na novoj Općoj bolnici u Puli započeti prije pet godina. Investicijom vrijednom čak 750 milijuna kuna taj grad tako dobiva jednu od najsuvremenijih i najmodernijih bolnica u Hrvatskoj.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Puli je potpisao Ugovor o izdavanju jamstava za uredno izmirenje dugoročnih obveza pulske Opće bolnice.

- Potpisivanjem današnjeg ugovora zaokružujemo sva sredstva koja su potrebna za dovršetak izgradnje i za opreme Opće bolnice Pula. Riječ je o 150 milijuna kuna. To je projekt iza kojeg je Vlada RH čvrsto stala, naglasio je Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH.

-  Od prvog dana mog mandata naglašavam da konsolidacija bolničkog sustava će biti naš prioritet. Moramo poraditi na financijskoj konsolidaciji i svim elementima koji na nju utječu. Apsolutno kao prema svakoj drugoj ustanovi u RH, odnositi će mo se s posebnom pažnjom, rekao je Vili Beroš, ministar turizma.

Premijer je sudjelovao u Umagu na sastanku s predstavnicima Hrvatske udruge turizma.

Uz Plenkovića je bo ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar zdravstva Vili Beroš i ministar turizma Gari Cappelli.

Plenković se u Puli i Umagu sastao i s timom Odvažno za Hrvatsku, koji on predvodi na unutarstranačkim izborima u HDZ-u.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!