Plenković na proslavi obljetnice HDZ-a Varaždinske županije

14.02.2023.

21:17

Autor: Hina/HRT/D.M.

Andrej Plenković

Andrej Plenković

Foto: Damir Spehar / PIXSELL

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković rekao je u utorak na proslavi 33. obljetnice HDZ-a Varaždinske županije da je HDZ na sjeveru Hrvatske ostvario povijesni rezultat na prošlim parlamentarnim izborima i poručio da i u vremenima pred nama mora biti 'odvažna, odlučna i angažirana stranka'.

Na svečanosti u Varaždinu je prvi čovjek HDZ-a naglasio da je ta stranka u Varaždinskoj županiji i na sjeveru Hrvatske u proteklih desetak godina osnažena. Nikada do 2020. godine po ovom izbornom sustavu ovdje u trećoj izbornoj jedinici nismo dobili više od četiri mandata, a mi smo ih tada dobili pet, rekao je Plenković dodajući kako je riječ o povijesnom rezultatu.

To znači da je veliki broj naših ljudi, birača, sugrađana ovdje na sjeveru Hrvatske prepoznao politiku HDZ-a. Dobro je čuo poruku o sigurnoj Hrvatskoj u uvjetima kriza bez presedana, naglasio je.

Govoreći o politici Vlade, istaknuo je kako unatoč svim izazovima s kojima je Hrvatska bila suočena, nije došlo 'do socijalnoga, društvenoga raspuknuća ili frakture u hrvatskom društvu'. Podsjetio je da su lani realizirani strateški ciljevi programa Vlade RH.

Suverenistički potez našeg vremena, spajanje državnog teritorija Pelješkim mostom, dovršetak pristupnih cesta u dijelu oko Stona bit će za nekoliko tjedana, ostvarili smo članstvo u Schengenskom prostoru, kazao je predsjednik HDZ-a i Vlade.

Naglasio je i da je Hrvatska u samo tri desetljeća od zemlje 'koja nije bila priznata, koja je bila žrtva velikosrpske Miloševićeve agresije, borila se da oslobodi svoje teritorije zahvaljujući hrabrosti hrvatskih branitelja', došla među 15 zemalja koje su u NATO-u, EU i Schengenu, euro području.

Stričak: 50 velikih investicija u županiji

Predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije, ujedno i župan Anđelko Stričak istaknuo je da se Županija priprema za novi iskorak. Pripremamo Plan razvoja Varaždinske županije do 2027., krećemo s 4. izmjenama i dopunama Prostornog plana i paralelno s time pripremamo pet planova Upravljanja i zaštite ekoloških mreža, sve s ciljem da se taj prostor što optimalnije koristi, ali jednako tako i da se u što izvornijem obliku ostavi za buduće generacije, kazao je Stričak.

Poručio je i da im je cilj omogućiti svima iste startne pozicije.

Svečanosti su nazočili i ministri Radovan Fuchs i Gordan Grlić-Radman, glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, pročelnik savjetodavnog vijeća HDZ-a Vladimir Šeks, nekoliko državnih tajnika i saborskih zastupnika te članovi stranaka koalicijskih partnera HDZ-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!