Plenković na radnom ručku s veleposlanicima država EU-a u RH

20.03.2023.

14:51

Autor: T.V./HRT/Hina

Plenković sudjelovao na radnom ručku s veleposlanicima država članica EU u Hrvatskoj

Plenković sudjelovao na radnom ručku s veleposlanicima država članica EU u Hrvatskoj

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

U prigodi švedskog predsjedanja Vijećem Europske unije organiziran je radni ručak s veleposlanicima zemalja Unije u Hrvatskoj na kojem je bio i premijer Andrej Plenković. Veleposlanica Kraljevine Švedske podsjetila je još jednom koji su prioriteti švedskog predsjedanja, ali se i osvrnula na pregovore za ulazak Ukrajine u Europsku uniju.

- Imamo brojne prioritete - prvi je ostati ujedinjeni kada je riječ o Ukrajini i ratu, a drugi - konkurentnost i gospodarski rast Europske unije i o tome će se razgovarati u četvrtak i petak na summitu. Ukrajina je jedan od prioriteta švedske i švedskog predsjedanja Europskim vijećem, o njezinim pregovorima za pristup Europskoj uniji također će se razgovarati na summitu, ponajprije što dalje, ali znamo da će se procijeniti i ono što je Ukrajina do sada napravila kako bi pregovori započeli, rekla je Diana Madunic, veleposlanica Kraljevine Švedske u Hrvatskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!