13:38 / 05.12.2018.

Autor: HRT

Plenković na Vladi izdvojio tri teme

-

-

Foto: - / -

Na sjednici Vlade, prije prve točke, premijer Andrej Plenković kao osobito važnu temu izdvojio je Međunarodni dan osoba s invaliditetom.
Na sjednici Vlade, prije prve točke, premijer Andrej Plenković kao osobito važnu temu izdvojio je Međunarodni dan osoba s invaliditetom, u okviru kojega su potpisani ugovori u okviru poziva za provedbu trogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom.

Tema je važna za cijelo društvo, čak je 500.724 osobe s invaliditetom. Politika ove vlade ide u smjeru većih prava i uključivanja osoba s invaliditetom u društvo. U proračunu je 1,7 mlrd. kuna osigurano za osobe s invaliditetom i još 300 milijuna kuna iz europskih fondova, rekao je.

Kao drugu temu izdvojio je sastanak SEI-ja koji je okupio pet premijera, koji su bili i na bilateralnim sastancima. Zaključlili smo i predsjedanje Srednjeeuropskom inicijativom, rekao i ocijenio to prilikom za profiliranje RH na međunarodnoj sceni. Od naših vanjskotrgovinskih partnera u SEI-ju su naši najbitniji partneri, naglasio je. Zahvalio je HGK-u i Ministarstvu gospodarstva na organizaciji gospodarskog foruma. Izrazio je nadu da će Italija dobro nastaviti voditi ovu organizaciju.

Izdvojio je i susret s pomoćnikom državnog tajnika SAD-a za energetiku Francisom R. Fannonom. Posebno zanimljiva tema bila je dovršetak svih aktivnosti za izgradnju LNG terminala na Krku. Zahvalio je ministru rada i irovinskog sustava Marku Paviću na predstavljanju drugog čitanja paketa mirovinske reforme te ministru financija Zdravku Mariću na donošenju ključnog dokumenta za funkcioniranje države u 2019. Nakon rebalansa i državnog proračuna možemo planirati sve potrebne aktivnosti, rekao je premijer.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!