11:11 / 22.03.2020.

Autor: HRT

Plenković naložio svim ministrima da građevinari odmah naprave procjenu

Josip Regovic/PIXSELL

Josip Regovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ustvrdio je kako se sve službe dobro nose s problemima, i potresom i koronavirusom.
Premijer Andrej Plenković naložio je svim ministrima da na teren pošalju građevinare statičare da odmah naprave procjenu stanja zgrada i štete nakon potresa koji je jutros pogodio Zagreb.

-
Svi su angažirani, vidite da se već oko katedrale čisti. Dao sam nalog svim ministrima da svi građevinari statičari, koji inače brinu o zgradama, da odmah izađu na teren i naprave procjenu. Moramo biti sigurni da su nam u tim objektima ljudi u situaciji da tamo mogu biti - rekao je Plenković novinarima prilikom obilaska zagrebačke katedrale.

Ustvrdio je kako se sve službe dobro nose s problemima, i potresom i koronavirusom.

Premijer je ranije kazao kako je potres magnitude 5,5 po Richteru, koji je u nedjelju ujutro pogodio Zagreb, bio najjači potres na tom području u zadnjih 140 godina.

Nakon obilaska katedrale, premijer je obišao Trg bana Jelačića i Ilicu.

I ministar unutarnjih poslova Davor Božinović naglasio je kako treba ispitati statiku svih zgrada nakon potresa i vidjeti koliko stanara će eventualno trebati zbrinuti, kako bi bili sigurni da se mogu vratiti kućama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!