16:46 / 22.10.2021.

Autor: HRT

Plenković: Ne miješam se u imenovanja i razrješenja bilo kojeg časnika

Premijer Andrej Plenković

Premijer Andrej Plenković

Foto: HRT / HTV

Premijer Andrej Plenković koji trenutačno boravi u Bruxellesu na dvodnevnom summitu odgovorio je predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću i kazao da se niti jednom nije miješao u proces imenovanja, promaknuća, razrješenja, nepredovanja ili umirovljenja bilo kojeg časnika Hrvatske vojske.


- Ako je u Zagrebu bilo jugo onda je u Rimu vjerojatno bio vento del sud, široko, to je prva teza. Druga teza je da to pitanje baš nikakve veze nema sa mnom kao predsjednikom Vlade. To treba rješavati u trokutu ministar, predsjednik Republike i Glavni stožer. Bilo kakve prijetnje, ucjene i najavljeni cirkusi to govori o njemu, ne o nama. Mi ovdje se borimo za puno važnije teme za Hrvatsku, izjavio je između ostalog novinarima premijer Andrej Plenković.  

Predsjednik Republike rekao je da ste vi sve znali o slučaju Burčul, ali da to niste htjeli spriječiti, izjavila je novinarka. Premijer Plenković je ponovio da ta tema nema veze s njim. 

- Ni u mandatu Kolinde Grabar Kitarović niti jednom se nisam miješao u proces imenovanja, promaknuća, razrješenja, napredovanja i umirovljenja bilo kojega časnika Hrvatske vojske. Možete to pitati i bivšu predsjednicu, Damira Krstičevića, Zorana Milanovića, Roberta Hranja, Šundova i Banožića. To s Vladom i sa mnom nema nikakve veze. Ono što je jedino bitno je, je li sve provedeno zakonito. Ja ću tu zaustaviti tu temu, a on neka to rješava s ministrom, kazao je premijer Plenković. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!