Plenković: Mi ne možemo prisiliti nekoga da se cijepi

15:40 / 11.09.2021.

Autor: HRT

Premijer Andrej Plenković

Premijer Andrej Plenković

Foto: Zeljko Hladika / PIXSELL

Premijer Andrej Plenković još je jednom pozvao na cijepljenje. Poručio je da se na to nikoga ne može prisliliti, ali da život mora funkcionirati. Komentirao je i tvrdnje koje su se pojavile u medijima nakon intervjua ministra Božinovića da će cijepljenje biti obvezno.

- Zašto se moglo cijepiti više Danaca, Nijemaca i Francuza? Što su oni pametniji od nas? Koji je catch? Ja se stalno pitam ima li neki problem da ja, kad gledam komparativnu analizu, vidim da ima zemalja, evo Malta, turistička zemlja ima 91% procijepljenih s dvije doze. Isto hoće imati turizam, isto od njega žive. U čemu je catch, meni to nije jasno, rekao je Plenković.

Premijer je komentirao i tvrdnje koje su se pojavile u medijima nakon intervjua ministra Božinovića da će cijepljenje biti obvezno.

- To nije točno. Provjerio sam s njim. Pitalo ga se u vezi covid potvrda, a preneseno je kao da je najavio obvezno cijepljenje. Izbrišite te naslove tko god ih ima na svojim portalima. On tvrdi da nije istina. Ne vidim u čemu je problem, jer bolje zaštite od cjepiva  nemamo. Sa Stožerom razgovaramo o tome kakva je situacija oko predstojećih odluka na europskoj razini, Europske agencije za lijekove oko treće doze, dodatne  doze da  se ljudi zaštite, kazao je među ostalim premijer Plenković.  

   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!