09:39 / 23.05.2018.

Autor: S.M./HRT

Plenković: Neka se Božo Petrov prisjeti koga je on zvao

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Za 13 sati najavljena je zajednička sjednica Odbora za gospodarstvo i Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav na kojoj će biti saslušani kandidati za novog potpredsjenika Vlade i novog ministra gospodarstva.
"Nek' se Božo Petrov dobro prisjeti svega, neka govori o onome koga je on zvao", uzvratio je jutros premijer Andrej Plenković nakon sastanka Kluba zastupnika HDZ-a odgovarajući na pitanje može li potvrditi medijske informacije po kojima je odvjetnik Boris Šavorić došao u Vladu kao osoba od njegova povjerenja.

Nikola Grmoja (MOST) uzvratio je: jasno je da je riječ o spinovima. Jasno je kad je MOST izašao iz Vlade, a kad su angažirani savjetnici.

Jedan tjednik  jučer je objavio, a mnogi mediji prenijeli da je na tajnom sastanku u Vladi potkraj veljače 2017. Plenković navodno predstavio Šavorića i kazao: Ovo je odvjetnik Boris Šavorić. On uživa moje veliko povjerenje i bit će među ljudima koji će nam pružiti pravne savjete u situaciji povezanoj s Agrokorom.

Na tom su sastanku, navodno, osim Plenkovića bili prisutni i Martina Dalić, ministar financija Zdravko Marić, predsjednik Mosta Božo Petrov, Ante Ramljak, Tomislav Matić iz tvrtke Texo Manegement i Boris Šavorić.

Plenković je na Kluba HDZ-a dobio potporu za prijedloge da umjesto Dalić novi potpredsjednik Vlade bude Tomislav Tolušić, a ministar gospodarstva Darko Horvat. Doznaje se da će Horvata u  Saboru zamijeniti Sunčana Glavak, glasnogovornica Vlade koja je već bila saborska zastupnica.

Na zajedničkoj sjednici Odbora za gospodarstvo i Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav nu 13 sati bit će saslušani kandidati za novog potpredsjenika Vlade i novog ministra gospodarstva. Prijenos ćete moći gledati na Četvrtom programu HRT-a, internetskoj stranici HRT-a www.hrt.hr i putem usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!