08:15 / 10.01.2019.

Autor: HRT

Plenković: Nema kupoprodajnog ugovora, pa tako niti štete

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Plenković je istaknuo da kupoprodajnog ugovora u vezi sa zrakoplovima nema, on nije potpisan pa tako niti nema štete za Hrvatsku.
Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković se osvrnuo na nekoliko aktualnosti. Kazao je da idući tjedan počinje novo zasjedanje Hrvatskog sabora s akutalnim prijepodnevom, a popodne će biti izvješće o sastancima Europskog vijeća.

- Najviše pozornosti posvećujemo zrakoplovima F-16. Stiže nam izraelsko izaslanstvo njihovog ministarstva obrane pa ćemo vidjeti koja je njihova pozicija i kako će objasniti nove okolnosti. Nakon toga će biti održane konzultacije i donijet ćemo odgovarajuće odluke u vezi s kupovinom zrakoplova. Politička je volja da Hrvatska zadrži sposobnost ratnog zrakoplovstva. Što se tiče tehnologije, eventualnih budućih natječaja i odluka, sve ćemo to donositi kada dobijemo cjelinu informacija i od Izraela, ali i od SAD-a, kazao je premijer Plenković. 

Istaknuo je da kupoprodajnog ugovora nema, on nije potpisan pa tako niti nema štete za Hrvatsku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!