11:26 / 05.10.2018.

Autor: HRT

Plenković: Netko treba odgovarati

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na pitanje radi li se ovdje, kako to tvrdi oporba, o zataškavanju, premijer je odgovorio: "Ja to ne znam, treba utvrditi".
Govoreći o gubljenju spisa u slučaju Milijana Brkića i odgovarajući na pitanje je li to po njemu normalno i treba li za to netko odgovarati, premijer Andrej Plenković u petak je prilikom sudjelovanja na konferenciji "Dani regionalnog razvoja i EU fondova" koja se održava u Šibeniku, novinarima kratko odgovorio: "Nije i treba".

Na pitanje radi li se ovdje, kako to tvrdi oporba, o zataškavanju, premijer je odgovorio: "Ja to ne znam, treba utvrditi, očekujem od glavnog državnog odvjetnika da nastavno na ovo što je rekao jučer, pojasni dodatno tu situaciju".

Koliko će još dugo čekati da se istraga završi prije nego što nešto poduzme u svojim redovima, odnosno anulira ovu situaciju koja utječe i na HDZ-ov rejting u javnosti?

"O tom potom! Polako, vidjet ćemo što je s rejtingom. Što se tiče smjera Vlade, smjera kojim želimo da ide društvo, da ide država, tu smo vrlo decidirani. Ovo su teme koje su se otvorile bez ikakvoga upliva mene , bilo koga tko je povezan sa mnom, vodstva HDZ-a ili Vlade, tako da ih treba rasvijetliti i raščistiti. Nekad imam dojam da nema toga što se nije dogodilo u hrvatskoj tranziciji  - od gospodarstva pa i ovakvih tema , da se ne vraća na dnevni red baš u naše vrijeme i raščišćavat ćemo to, nemam ja tu nikakvih dilema - dapače!", rekao je.

Nakon što je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić potvrdio da će ponovno pokrenuti istragu o curenju podataka iz razbijanja lanca prostitucije, DORH je pokrenuo unutarnji nadzor kako bi utvrdili što se dogodilo sa zagubljenim spisom.
DORH pokrenuo unutarnji nadzor zbog zagubljenog spisa - propust ili namjera?
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!