Plenković: Nisam se čuo s Brkićem, Žalac radi svoj posao

15.04.2019.

14:01

Autor: P.F./HRT

-

-

Foto: - / -

Negativno je odgovorio na pitanje je li se prepoznao u tvrdnji Brkića da pojedinci koriste državne institucije za unutarstranačke obračune te uputio novinare da o tome pitaju Brkića.
Premijer Andrej Plenković izjavio je, odgovarajući na upite o umiješanosti zamjenika predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Sabora Milijana Brkića u SMS aferu i otvaranju istrage protiv ministrice regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijele Žalac zbog izazivanja prometne nesreće, da se nije čuo s Brkićem, te da Žalac radi svoj posao i nema ništa novo u odnosu na ranije informacije.

-
Nemam nikakvih novih informacija od jučer. Nismo se čuli, nismo imali vremena od jutros, izjavio je Plenković nakon predstavljanja projekta izgradnje dječje bolnice u Zagrebu odgovarajući pitanje novinara je li se čuo Brkićem.

Negativno je odgovorio na pitanje je li se prepoznao u tvrdnji Brkića da pojedinci koriste državne institucije za unutarstranačke obračune te uputio novinare da o tome pitaju Brkića. Dodao je i kako državne institucije rade neovisno.

Na pitanje je li Brkić za njega politički mrtav Plenković je rekao kako se ne bi na taj način o njemu trebalo govoriti. 

- Ne vidim zašto bi na taj način trebao o njemu govoriti u ovoj fazi u kojoj ja, kao ni vi, nemam pojma što se zbiva s istraživanjem, rekao je.
Reakcija Karmen Brkić na napise o bivšem suprugu
Što se tiče ministrice Žalac rekao je da tu nema ništa u odnosu onoga što se znalo prije, istaknuvši da ona radi svoj posao.

- Strašno puno hipotetike. Ministrica radi svoj posao i vidite novce koje je osigurala za projekt, kazao je Plenković odgovarajući na upit o njezinu položaju u Vladi ako se digne optužnica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!