21:05 / 06.03.2019.

Autor: M.Š.

Plenković: Nisam se čuo s Pupovcem, ali zna moj broj i može me nazvati

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Premijer Andrej Plenković komentirao je u srijedu navečer posljednje događaje oko Milorada Pupovca, koji je najavio da će nakon lokalnih izbora u Ličko-senjskoj županiji razmisliti o mogućem istupanju iz vladajuće koalicije, a zbog, kako je naveo, porasta međunacionalne netrpeljivosti.
Premijer Andrej Plenković komentirao je u srijedu navečer posljednje događaje oko Milorada Pupovca, koji je najavio da će nakon lokalnih izbora u Ličko-senjskoj županiji, razmisliti o mogućem istupanju iz vladajuće koalicije, a zbog, kako je naveo, porasta međunacionalne netrpeljivosti.

- Milina: Postupanje policije bilo je zakonito
- Pupovac: O koaliciji nakon izbora - partneri vjeruju u ostanak
- Pupovac: Ne čudi me spaljivanje s obzirom na stanje u društvu
- Policija u novinskoj redakciji

Premijer Andrej Plenković kaže da se s Miloradom Pupovcem nije čuo.

- Nismo se čuli. Moj broj telefona je poznat, razgovarat ćemo ako ima nekih otvorenih pitanja. Svaki me koalicijski partner može nazvati. Nisam imao nikakvih kontakata s njim, ali niti previše s drugim partnerima. Znate da ovaj tjedan ne zasjeda Hrvatski sabor.

Naš novinar Andrej Rašljanin konstatirao je da neki iz vladajuće većine uopće ne vjeruju da je Milorad Pupovac spreman otići. Pitao je potom premijera radi li se o mogućem blefu.

- Nema razloga za spekulaciju. Ako treba razgovarat ćemo, moj broj telefona i spremnost uvijek su tu.

Premijer Plenković nije htio spekulirati i bi li odlazak tri zastupnika iz redova SDSS-a potencijalno ugrozio vladajuću većinu.

Potom je komentirao i slučaj s novinarkom Đurđicom Klancir, kojoj je u redakciju došla policija. 

- Nemam dojam da je riječ o bilo kakvom orkestriranom i organiziranom pothvatu. Nisam niti znao da postoje neki članci koji županu Žiniću daju povod za tužbe. Nazvao sam Božinovića i tvrdi da je zakonito, uobičajeno, rutinsko postupanje policije kada dobiju zahtjev za provjeru identiteta. To nema niti najmanjih aluzija na bilo kakvo zastrašivanje novinara.

Na konstataciju novinara da je objavljena fotografija župana Ive Žinića i načelnika PU zagrebačke na kavi i da se čini da su dosta bliski, premijer kaže da to nema nikakve veze.

- Da su braća to nema veze. Policija provjerava u ovom slučaju, a provjerava i u 200 tisuća provjera godišnje u drugim slučajevima. Nemam pojma u kakvom su oni odnosu.

Što se njega osobno tiče, kaže Plenković, ne bi podizao privatne tužbe neovisno o tome što bi o sebi pročitao, no dodaje da ne zna kako se netko drugi osjeća.

Na pitanje može li komentirati činjenicu da je njegov kandidat u Ličko-senjskoj županiji za mjesto župana, Marijan Kustić, zaboravio u imovinskoj kartici navesti da ima sat vrijedan više desetaka tisuća kuna, Plenković je rekao "da ne zna o tome ništa".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!