10:31 / 27.12.2019.

Autor: M.Š./HRT

Plenković o adventskim kućicama: Sve jasno treba predstaviti javnosti

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Pitanje dodjele adventskih kućica sve se više pojavljuje u javnosti.
Premijer Andrej Plenković prilikom potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka na dionici Hrvatski Leskovac - Karlovac, komentirao je i situaciju sa zagrebačkim Adventom.

Naime, HDZ-ovci u gradskoj skupštini grada Zagreba, bili su suzdržani na prijedlog oporbe da gradonačelnik Milan Bandić podnese izvješće oko toga što se događalo s adventskim kućicama.

- Ne vidim nikakav problem da se to sve rasvijetli. Znam da je bila rasprava o nizu tema u Gradskoj skupštini, ne vidim što tu ne bi trebala javnost znati, a što je javnosti dostupno. Mislim da je Advent koji dobiva nagrade kao jedan od najljepših zadnje tri, četiri godine, da nema nikakvog razloga da se detalji oko toga ne znaju, rekao je premijer Andrej Plenković.

Ima li premijer sumnji, a s obzirom na napise o dodjeli kućica na Adventu?

- Znam ovo što i vi znate medijski. Mislim da se sve jasno treba predstaviti javnosti. Labirint: Advent - rudnik zlata u središtu Zagreba
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!