Plenković oporbi: Ovo im neću zaboraviti nikada

13:25 / 29.01.2021.

Autor: HRT

Izjava premijera Plenkovića

Izjava premijera Plenkovića

Foto: HRT / HRT

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na svečanosti puštanja u rad LNG terminala i spojnog plinovoda Zlobin Omišalj, a u razgovoru s novinarima osvrnuo se na aktualnosti posljednjih dana. 

Odgovarajući na pitanja novinara rekao je da oporbi nikada neće zaboraviti što je rušila kvorum "znajući da se jedan zastupnik HDZ-a trenutno bori za život. Ovo nećemo zaboraviti, ne bi trebala ni hrvatska javnost", kazao je.

Uz predsjednika Vlade su ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Ovo je veliki projekt u koji je uloženo 234 mil. eura, 100 mil. smo na početku mandata dobili od EK, Vlada je dala još 100 milijuna, ostalo su dali suvlasnici LNG-a Hrvatska. Zakupljeni su kapaciteti u iznosu 100% prve tri godine, 80% godinama koje slijede. Važna je diverzifikacija opsrkrbe plinom, činjenica da će ovaj LNG u Omišlju utjecati i na smanjenje cijena plina. Hrvatska ima novu poziciju na energetskoj karti Europe i svijeta, rekao je.


Što se tiče članarine u HGK, svjedočimo brojnim populističkim inicijativama prepunima demagogije. Članarina iznosi 42 kune mjesečno, to je očito razlog za ovakvu inicijativu. Nitko ne kaže da HGK ne može bolje raditi, ali ima svoju tradiciju 160 godina, malo i više. To nisu tijela koja se demontiraju nabrzinu, zbog oporbenog hira. Ako nešto treba mijenjati, možemo tražiti od HGK i nadležnog ministarstva da nešto mijenjaju. Ovo im nećemo zaboraviti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!