Plenković o neradnoj nedjelji; Bernardić kaže "da se skriva četiri godine"

23.05.2020.

11:07

Autor: Vijesti na četvrtom/IMS/M.Š./HRT

default error photo
- Učinit ćemo maksimum da od turističke sezone ostvarimo ono što je moguće, rekao je u intervjuu za Jutarnji list premijer Andrej Plenković.
- Učinit ćemo maksimum da od turističke sezone ostvarimo ono što je moguće, rekao je u intervjuu za Jutarnji list premijer Andrej Plenković.

Najavio je da će se 29. svibnja posebni sporazumi o putovanju sklopiti s nizom srednjoeuropskih zemalja.

Odgovarajući na pitanje o neradnoj nedjelji, premijer je izjavio da je to bila epidemiološka mjera koja je donesena u sasvim drugačijem trenutku od današnjih okolnosti i da će se mjera ukinuti ako se konstatira da to više nije nužno.

Ipak, stav njegove stranke je da bi nedjelja trebala biti neradna.

Ovu izjavu premijera Plenkovića komentirao je čelnik SDP-a Davor Bernardić koji je u Dubrovniku predstavio program Restart koalicije za parlamentarne izbore.

- Plenković se ne može odlučiti bi li se radilo nedjeljom. Nije se mogao odlučiti oko bitnih odluka za Hrvatsku. Četiri se godine skrivao iza razno raznih povjerenstava, virusa, stožera, skrivao se iza svojih suradnika, Bruxellesa. Čovjek jednostavno ne može donijeti odluku. Samim time više ne može voditi hrvatsku Vladu i neće je voditi nakon 5. srpnja.
 
Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat demantirao je da je riječ o predizbornom triku jer se Zakon pripremao više od dvije godine.

Predizbornu retoriku SDP koji Vladu proziva za korupciju i da nije napravila ni jednu reformu, Horvat je komentirao kako je puno više članova i dužnosnika iz SDP osuđivano zbog korupcije.
Gospodin Bernardić neka prvo reda napravi u 'svom kokošinjcu, a nakon što jedna takva lisica kao što je on uđe u kokošinjac, sve korisne kokice će se razletjeti'. To će se dogoditi na ovim izborima jer HDZ na izbore ne izlazi s kočijaškom retorikom gospodina Bernardića, kazao je Horvat.

Potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić odgovorio je na prozivke Davora Bernardića, ocijenivši kako čelnik SDP-a bizarnom izjavom još jednom pokazuje da mu se politika, kao i politika stranke, svodi na klevete i optužbe, da je lišena sadržaja i nema rješenja za izazove u hrvatskom društvu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!