17:28 / 08.03.2020.

Autor: B.A./Hina

Plenković o virusu i turizmu: Dogovarali smo mjere s hotelijerima

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Poduzimamo sve mjere koje su nužne za sigurnost javnog zdravstva i zdravstvenu sigurnost naših građana, rekao je premijer
Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio u nedjelju u Sinju da se u Hrvatskoj u vezi s koronavirusom poduzimaju mjere nužne za zaštitu zdravstvenog sustava.

Zaraza koronavirusom - najnovije informacije

- Pratimo situaciju i poduzimamo sve mjere koje su nužne za sigurnost javnog zdravstva i zdravstvenu sigurnost naših građana, rekao je Plenković koji je Sinju posjetio u sklopu unutarstranačke kampanje u HDZ-u.

Podsjetivši da su slučajevi zaraze tim virusom u našoj zemlji za sada lokalizirani na Zagreb, Varaždin i Rijeku, poručio je da "moramo biti oprezni i poduzimati sve mjere". Rekao je kako je situacija u vezi s koronavirusom "izvan okvira", da se s tim "nismo sreli dugi niz godina", a najdinamičnije se događa u Italiji od svih zemlja u EU. Upozorio je da se vide i trendovi širenja u Francuskoj i Njemačkoj.

Na novinarsku opasku kako bi se epidemija koronavirusa mogla negativno odraziti na hrvatski turizam i pitanje ima li nekih dodatnih proračunskih sredstava da se u tom slučaju pomogne turizmu, Plenković je podsjetio kako "novih sredstva nema jer je proračun donesen prije ove situacije".

- U Umagu smo prošli tjedan razgovarali s predstavnicima važnih hrvatskih hotelijera i zajednički dogovarali mjere koje će biti na raspolaganju da olakšamo ovakvu situaciju koja je sada u cijeloj Europi, rekao je Plenković.

Na upit kako komentira činjenicu da ova epidemija u Italiji već utječe nepovoljno na hrvatsko gospodarstvo, premijer je kazao su mjerodavni sektori angažirani.

- Trenutno imamo puni angažman ministarstava financija, gospodarstva, turizma  i prometa da vidimo kakav je točno situacija i koji su prvi efekti, a  nakon toga ćemo u dogovoru s tim sektorima poduzimati aktivnosti, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!