17:55 / 21.05.2020.

Autor: Danijela Minić/Dnevnik/IMS/S.M./HRT

Plenković obišao polarni kruzer Scenic Eclipse u Rijeci

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je polarni kruzer Scenic Eclipse, koji je za australsku Scenic Grupu izgrađen u Uljaniku.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je polarni kruzer Scenic Eclipse, koji je za australsku Scenic Grupu izgrađen u Uljaniku.

Polarni istraživački kruzer "Scenic Eclipse" porinut je s navoza u pulskom brodogradilištu u siječnju 2018., a isporučen je u srpnju 2019., unatoč teškoćama i stečaju Uljanika. Riječ je o jedinstvenom luksuznom putničkom brodu tog tipa u svijetu, dugačkom 168 metara i širokom 21,5 metar. Namijenjen je za prijevoz 237 putnika, za plovidbu svim morima, uključujući i polarna i tropska područja, za što je posebno opremljen.

Premijer Plenković uoči odlaska na sastanak županijske organizacije HDZ-a kazao je da je ta organizacija  fokusirana na dvije izborne jedinice - 7. i 8.

- Ja sam prvi put izabran 2011. godine u sedmoj izbornoj jedinici, tako da imam i poseban afinitet prema njoj. Nastojat ćemo dobiti što veće povjerenje, a posebno zbog toga što smo u našem mandatu pokazali da nam je svaki dio Hrvatske jednako važan, bez obzira koja je stranka lokalno na vlasti, izjavio je Plenković.

Uz predsjednika Vlade u Rijeci su bili i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar turizma Gari Cappelli.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!