14:16 / 30.04.2020.

Autor: HRT/Hina

Plenković: Obljetnica Bljeska usprkos situaciji bit će dostojanstvena

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kod spomen obilježja odat će počast svim poginulima u toj akciji.
Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da će ovogodišnja proslava 25. obljetnice oslobodilačke akcije Bljesak u Okučanima biti dostojanstvena unatoč posebnim okolnostima zbog epidemije koronavirusa.

U ime Vlade, uz premijera, 25. obljetnici Bljeska 1.svibnja nazočit će ministri unutarnjih polova, hrvatskih branitelja i obrane Davor Božinović, Tomo Medved i Damir Krstičević.

Kod spomen obilježja odat će počast svim poginulima u toj akciji.

- Tu ćemo poslati važan signal kojeg Vlada cijeli mandat daje prema dignitetu Domovinskog rata i žrtve svih onih koji su poginuli za slobodu Hrvatske - hrvatskim braniteljima, vojnicima, policajcima. Ova će obljetnica biti u posebnim okolnostima zbog epidemije, no i ona će biti dostojanstvena i obilježena kako treba, rekao je Plenković na sjednici Vlade.

Kako će izgledati obilježavanje Bljeska u vrijeme epidemije koronavirusa u HRT-ovoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" jutros je objasnio i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!