09:38 / 16.09.2020.

Autor: B.A./HRT

Plenković odgovorio Milanoviću: Što nisu sami išli pred Ustavni sud?

-

-

Foto: - / -

Ovi koji kažu da ovi nisu hrabri, što nisu sami podnijeli nešto pred Ustavni sud, što nisu sami išli pred Ustavni sud, upitao se Plenković.
Premijer Andrej Plenković jutros je komentirao izjavu predsjednika Zorana Milanovića da se Ustavni sud prepao kad je donosio odluku o radu Stožera civilne zaštite.

- Što mislimo možda jesu li ovi svi koji su kontra bili, da nije to neka politička agenda, neki aktivizam, a da su ovi drugi možda bili sukladni zakonu i Ustavu, pa i suci, upitao se Plenković, dodavši da je par ljudi uzburkalo priču.

- Ovo je dio identificiranih aktivističkih skupina, rekao je Plenković dolazeći u Sabor na aktualno prijepodne.

Odgovarajući na pitanja novinara Plenković je također rekao da ne zna što je suce inspiriralo i da ga "uopće nije briga".

- Ovi koji kažu da ovi nisu hrabri, što nisu sami podnijeli nešto pred Ustavni sud, što nisu sami išli pred Ustavni sud, upitao se Plenković, a na pitanje novinara misli li na predsjednika odgovorio je:

- Pa naravno, pa jel' moram prevesti? Pa dajte nešto jedanput shvatite kako je.

Novinari su ga pitali misli li da će svi koji budu na zajedničkoj fotografiji Vlade ostati četiri godine.

- Mislite ovo križić-kružić? Pa vidjet ćemo, odgovorio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!