22:16 / 15.11.2018.

Autor: M.M./Hina

Plenković: Oko uvođenja eura nema dileme

-

-

Foto: - / -

Oko uvođenja eura u Hrvatskoj - nema dilema, rekao je premijer Plenković. Potvrdio je i da imamo dobre preduvjete da za dvije godine uđemo u europski tečajni mehanizam.
Oko uvođenju eura u Hrvatskoj - nema dileme, rekao je premijer Plenković. Potvrdio je i da imamo dobre preduvjete da za dvije godine uđemo u europski tečajni mehanizam. Strategija postoji, a priprema se i pismo koje će poslati ministar financija i guverner, što je preduvjet za članstvo u europodručju.

"Naš cilj je tu sasvim jasan, strateški određen, referendumom potvrđen, prihvaćen u pristupnim pregovorima, ugovorom o pristupanju. Sve je to dio procesa EU projekata koje je, podsjećamo, od 1990. godine strateško određenje svih hrvatskih Vlada, svih Sabora... Tu nema nikakve dileme, to je politika kontinuiteta i to je ono što je u interesu Hrvatske", poručio je premijer, odgovarajući na novinarski upit o izgledima Hrvatske da već 2020. uđe u europski tečajni mehanizam (ERM II).

Na upit o dilemama je li uvođenje eura i odricanje od dijela suvereniteta, premijer ističe kako se "Europska unija bavi okupljanjem suvereniteta i time jačanjem svih država koje su u europskom projektu".

"Euro je jedna od tješnjih integracija. Naš cilj je tu sasvim jasan, strateški određen, referendumom potvrđen i prihvaćen i u pristupnim pregovorima i ugovorom i pristupanju. Sve je to dio procesa europskog projekta koji je od 1990. strateško određenje svih hrvatskih vlada, svih sabora, svih vodstava. I tu nema nikakve dileme. To je politika kontinuiteta i onoga što je u interesu Hrvatske", zaključio je premijer Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!