13:11 / 16.02.2021.

Autor: HRT/Hina

Plenković: Oporba može tražiti Medvedovu ostavku, ali neće uspjeti

Medved, Plenković i Žinić

Medved, Plenković i Žinić

Foto: Edina Zuko / PIXSELL

Premijer Andrej Plenković izjavio je da se nije čuo s ministrom Tomom Medvedom oko novih detalja afere o stambenom zbrinjavanju Ive Žinića. Navodno je Medvedovo ministarstvo dva puta urgiralo da se Žinića ne iseli iz stana koji koristi bespravno. Premijer je oporbi poručio da može tražiti ministrovu ostavku, ali da neće uspjeti.

- Imamo utakmicu lokalnih izbora. Narod je dao povjerenje HDZ-u i partnerima. Oporba je od prvog dana odbila razgovore, ne u nekakav klub ili jazbinu, već u Vladu. To je kultura dijaloga svih ključnih oporbenih stranaka u Saboru, rekao je Plenković. Prozvao je oporbu da načinom, retorikom i destruktivnošću nastoji otežati aktivnosti Vlade, bilo istražnim povjerenstvima ili interpelacijama.

- Oni nam žele oduzeti vrijeme od fokusa na bitno. Naročito ljevica i krajnja desnica koji su se ujedinili protiv mainstream desnoga centra i liberala. Ujedinili su se na predsjedničkim izborima, nisu uspjeli, malo su ljuti i frustrirani. Nije lako biti osam godina u oporbi, ja ih s te strane razumijem. No svatko radi svoj posao", naglasio je.

Plenković je istaknuo da će oni u oporbi biti do 2024., a na lokalnoj razini do 2025., odbacivši navode da je HDZ već u kampanji te ustvrdivši da su došli u Kokoriće kako bi počela obnova od šteta od poplava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!