15:00 / 15.06.2020.

Autor: HRT

Plenković otvorio simpozij Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom

-

-

Foto: - / -

Premijer Andrej Plenković otvorio je u ponedjeljak 7. simpozij Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom.
Premijer Andrej Plenković otvorio je u ponedjeljak 7. simpozij Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom (HSUTI) za voditelje udruga osoba s tjelesnim invaliditetom naglasivši napore Vlade da uključi osobe s invaliditetom u svakodnevni život.

- Od početka mandata naša je politika bila da razvijamo zajedništvo i partnerski odnos sa svima vama u svim područjima djelovanja i ostvarivanju vaših interesa. Zajednički smo djelovali u procesu donošenja propisa i brojnih važnih odluka, kao i u traženju rješenja na izazove i poteškoće s kojima se susrećete, i na koje ste nam kroz naš redoviti dijalog ukazivali, rekao je Plenković okupljenima.

Dodao je kako se politika Vlade temelji na međunarodnim i domaćim dokumentima, a osobito na Nacionalnoj strategiji izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom 2017./2020.

- Svojim aktivnostima težimo postizanju pune uključenosti osoba s invaliditetom u svakodnevni život zajednice, i omogućavanje ostvarivanja prava i usluga koje olakšavaju svakodnevni život, kazao je Plenković.

Predsjednica HSUTI-a Jozefina Kranjčec zahvalila je premijeru i ostalim dužnosnicima na podršci simpoziju.

- Ovo je zadnja aktivnost treće godine trogodišnjeg programa 'Zajedno u zajednici'. Prihvatili ste i sljedeći naš trogodišnji program, zahvaljujem resornoj ministrici Bedeković i Vladi što ćemo i dalje imati kontinuitet od tri godine, zaključila je Kranjčec.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!