07:13 / 20.02.2019.

Autor: D.M./T.V./HRT

Plenković: Ova Vlada razumije što treba pojedinom dijelu RH

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Premijer Plenković posjet je završio proslavom 29. obljetnice osnutka stranke u Varaždinskoj županiji. Poručio je da će kampanja za europske izbore pokazati da je HDZ jedina ozbiljna politička opcija.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković počeo je posjet Varaždinu obilaskom tekstilne tvrtke Varteksa te sastankom s Upravom društva na čijem je čelu odnedavno hrvatski poduzetnik i investitor Nenad Bakić, koji je novinarima rekao da su u Varteksu moguća nova zapošljavanja.

S premijerom Plenkovićem su i ministar gospodarstva Darko Horvat, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te ministar uprave Lovro Kuščević. Svi su oni večeras sudjelovali na svečanosti u povodu 29. obljetnice osnutka Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice.

Prije nego što je s premijerom obišao pogone, Nenad Bakić je rekao u izjavi za medije da je Varteks spreman za moguća nova zapošljavanja.

Premijer je obišao i poslovni sustav Vindiju, a poslije toga vojarnu 7. gardijske brigade Puma.

Prije svečanosti u povodu 29. obljetnice županijskoga HDZ-a, premijer je u hotelu "Turist" bio na potpisivanju ugovora "Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Varaždinske Toplice", vrijednog 62 milijuna kuna, što je samo dio investicije od 1,78 milijarda kuna, koliko će se u sedam raznih projekata aglomeracija uložiti na području Varaždinske županije.

Premijer Plenković posjet je završio proslavom 29. obljetnice osnutka stranke u Varaždinskoj županiji. Poručio je da će kampanja za europske izbore pokazati da je HDZ jedina ozbiljna politička opcija.

Plenković je na HDZ-ovu skupu u varaždinskoj Areni rekao kako sve što je vidio i čuo u Varaždinu govori o signalu podrške i povjerenja HDZ-u na svim razinama vlasti. 

- Ova Vlada je učinila više nego bilo koja. Sjever Hrvatske ima više projekata sada nego prije jer je Vlada razumjela što je potrebno pojedinom dijelu Hrvatske", rekao je Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!