22:26 / 09.04.2019.

Autor: I.H./Hina

Plenković: Petir bi se ulaskom u HDZ kvalificirala za raspravu o mogućem mjestu na listi

Foto: Borna Filic/PIXSELL, arhivska fotografija

Foto: Borna Filic/PIXSELL, arhivska fotografija

Foto: - / PIXSELL

Plenković je Petir, koja prikuplja potpise kako bi na izbore izišla kao nezavisna kandidatkinja, zaželio uspjeh, a novinarima je rekao i kako su njihove "relacije" korektne.
Predsjednik vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je kako je njegova poruka bivšoj HSS-ovki i europarlamentarki Marijani Petir bila da se, želi li ponovno ići s HDZ-om na izbore, učlani u tu stranku čime bi se kvalificirala za raspravu o mogućem mjestu na listi za izbore za Europski parlament.

-
Odlučili smo se na ove izbore ići samostalno. Moja je poruka bila da ukoliko ona želi ponovno ići s HDZ-om, mislim da bi bilo normalno i primjereno da postane članica HDZ-a i tada bi se kvalificirala za raspravu o mogućoj listi, kazao je Plenković novinarima u Zračnoj luci dr. Franjo Tuđman komentirajući tvrdnje Petir kako joj je predsjednik HDZ-a ponudio da bude na njihovoj listi pod uvjetom da se učlani u stranku, što je odbila.

Plenković je Petir, koja prikuplja potpise kako bi na izbore izišla kao nezavisna kandidatkinja, zaželio uspjeh, a novinarima je rekao i kako su njihove "relacije" korektne.
Petir sama skuplja potpise - nije htjela u HDZ
Kazao je da su skupa izabrani na listi 2014. dok je on bio zastupnik u EU parlamentu, a ona izabrana kao kandidatkinja HSS-a. U međuvremenu su se, rekao je, u njezinoj bivšoj stranci odvijali mnogi procesi koji su HSS odveli u jednom drugom smjeru.

- HSS danas, po onome što ja slušam od njegovih lidera, po malo čemu može biti na bilo koji način kvalificiran da bude dio Europske pučke stranke s obzirom na stavove i politiku, što je meni vrlo žao i volio bih da je ostao na spektru koji je vrlo sličan HDZ-u, ustvrdio je Plenković.

Ressler će jasno artikulirati stajališta HDZ-a

O tome zašto Miro Kovač nije na HDZ-ovoj listi za europske izbore, premijer je kazao kako su u stranci obavili konzultacije te da su nakon toga odabrali Karla Resslera za kojeg je uvjeren da će vrlo jasno artikulirati stajališta HDZ-a. Smatra da je to snažna poruka cijeloj javnosti s obzirom da se često govori o tome da mlađima treba pružiti šansu.

- Budući da je riječ o mojem najbližem suradniku u proteklih nekoliko godina, dao sam mu povjerenje - čovjeku koji se razumije u EU politiku, potpredsjednik je mladeži Europske pučke stranke, zna što se zbiva na Europskom vijeću i što smo radili u EU parlamentu, zna što radi Vlada i sigurno će vrlo jasno artikulirati naša stajališta, ponovio je Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!