10:11 / 01.05.2020.

Autor: B.A./HRT

Plenković: Počast onima koji su za našu slobodu dali sve

-

-

Foto: - / -

"Želimo odati počast onima koji su za hrvatsku slobodu i naš način života dali sve"
Premijer Andrej Plenković jutros je u Okučanima na obilježavanju 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "Bljesak" poručio da su došli još jednom odati počast braniteljima koji su položili svoje živote. Istaknuo je da su u svojem mandatu uredili to obilježje koje nas sjeća na hrabre hrvatske vojnike i policajce koji su dali svoj život za oslobađanje Hrvatske.

- Danas želimo u modernoj, slobodnoj Hrvatskoj još jednom u ime Vlade odati počast onima koji su za hrvatsku slobodu i naš način života dali sve, rekao je Plenković.

Komentirajući odlazak predsjednika Zorana Milanovića, rekao je da mu je očito netko javio da je jedan od sudionika imao majicu s grbom HOS-a.

- To je njegova odluka, rekao je Plenković.

Referirajući se na Milanovićevu izjavu o ploči HOS-a za vrijeme komemoracije u Jasenovcu, rekao je da se od nikoga od njih ondje neće čuti da se ploču s imenima poginulih branitelja može baciti.

- Njegovo je pravo da ode, naša je obveza da ostanemo ovdje, poručio je Plenković.

A na pitanje smetaju li njemu majice s pozdravom Za dom spremni, rekao je da svi koji su dali život za Hrvatsku imaju njegovo poštovanje, pa tako i pripadnici HOS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!