17:05 / 19.08.2018.

Autor: HRT

Plenković: Polako, svi skaču na prvi balun

-

-

Foto: - / -

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je u Barbanu najavljenu poreznu reformu i razilaženje o tom pitanju s koalicijskim partnerima. Osvrnuo se i na situaciju u Uljaniku
Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je u Barbanu, gdje se održava Trka na prstenac - najavljenu poreznu reformu i razilaženje o tom pitanju s koalicijskim partnerima.

- Zakon o doprinosima - teret ili zaštita? 
- Sve je teže u Uljanik grupi - država vraća lopticu

"Ljeto je, svi su živahni i skaču na prvi balun. Polako, imamo vremena da izbrusimo i usuglasimo tekst. To što su koalicijski partneri ne znači da misle isto što i mi", kazao je Andrej Plenković. Dodao je kako se radi o ranoj fazi, a jedino ono što je meritorno je zakonski tekst koji se usvoji na Vladi i uputi u Sabor. Na kritike da će se povećanjem koeficijenta u izračunu mjesečne osnovice za obračun doprinosa članovima uprava i/ili direktorima znatno utjecati na poslovanje malih i mikro poduzetnika, i onih koji se tek pozicioniraju na tržištu, rekao je da je riječ o jednom malom segmnentu zakona o doprinosima. Treba gledati cjelinu reforme, ovo je nastavak porezne reforme koja će u cijelosti rasteretiti i građane i gospodarstvo za 6 mlrd. kuna, kazao je.Premijer je komentirao i situaciju u Uljaniku. Kazao je kako je Vlada kontinuirano uključena u dijalog s Upravom vezano za restrukturiranje. "U siječnju smo dali jamstva od 96 milijuna eura, a što je omogućilo poslovanje Uljanika do sada. Ključno je da se pronađe kvalitetan dogovor sa strateškim partnerom. Vidjet ćemo hoćemo li moći pomoći preko HBOR-a", poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!