16:26 / 29.11.2018.

Autor: M.M./Hina

Plenković: Politička volja za besplatne udžbenike postoji, potreban je model

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Politička volja za besplatne udžbenike postoji, ali neće se zbog toga ići na izmjene prijedloga proračuna već se treba pronaći neki drugi realan model, rekao je premijer Plenković.
Politička volja za besplatne udžbenike na razini cijele države postoji, ali neće se zbog toga ići na izmjene prijedloga proračuna već se treba pronaći neki drugi realan model, rekao je u Bratislavi hrvatski premijer Andrej Plenković.

"Ono što je važno, postoji konsenzus da je politička volja tu, da se tijekom 2019., a prije početka iduće školske godine pokuša iznaći dovoljno sredstava da se osiguraju besplatni udžbenici u cijeloj Hrvatskoj", rekao je premijer hrvatskim novinarima na marginama skupa Prijatelja kohezije.

"To ne podrazumijeva izmjene prijedloga proračuna o čijim će se amandmanima raspravljati sutra već jednu vrstu dogovora o modelu koji je realan tijekom 2019.", dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!