10:47 / 28.10.2021.

Autor: J.L./B.A./HRT/Hina

Plenković položio vijence i zapalio svijeće na Mirogoju

Andrej Plenković na Mirogoju

Andrej Plenković na Mirogoju

Foto: HTV / HRT

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak je, u prigodi blagdana Svih svetih, položio vijence i zapalio svijeće na Gradskom groblju Mirogoj poručivši kako je to čin poštovanja prema onima koji su dali najviše za slobodu i neovisnost moderne hrvatske države.

Uz premijera Plenkovića bili su i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić.


Vijence su položili i zapalili svijeće kod spomenika "Glas hrvatske žrtve - Zid boli", kod Središnjega križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, pred Središnjim križem na Mirogoju te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.


- Uoči blagdana Svih svetih, uoči Dušnog dana, došli smo iskazati poštovanje prema svim preminulima, osobito prema hrvatskim braniteljima, prema onima koji su dali najviše za slobodu i za neovisnost moderne hrvatske države, a iskazali smo i poštovanje prema prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, rekao je Plenković.


- Vjerujem da će ovih nekoliko dana, kada će brojni naši građani diljem Hrvatske obilaziti groblja i izdavati poštovanje svojim najmilijima, ljudi biti u okvirima ovih okolnosti, rastućeg broja zaraženih od COVID-19. Stoga ih i ovim putem pozivam na oprez, poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!