Plenković pozvao službenike u štrajku da prihvate potpisano povećanje

15.06.2023.

19:05

Autor: HRT/D.M./Hina

 Plenković na obilježavanju 34. godišnjice HDZ-a

Plenković na obilježavanju 34. godišnjice HDZ-a

Foto: Slaven Branislav Babic / PIXSELL

Premijer Andrej Plenković pozvao je službenike zaposlene u pravosudnim tijelima koji su i dalje u štrajku da prihvate danas potpisanu odluku temeljem koje će od lipnja za 219.000 zaposlenika u državnim i javnim službama rasti plaće od 60 do 100 eura i plus regres od 300 eura.

- Pozicija je tu vrlo jasna. Ovo povećanje koje smo dogovorili danas primjenjuje se i za sve službenike i namještenike u pravosuđu. Oni nisu pravosudni dužnosnici - oni su državni službenici. Njima su išla sva povećanja u proteklom razdoblju, rekao je premijer Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog odbora HDZ-a povodom 34. obljetnice HDZ-a.

Također je rekao da je ovo najveće povećanje do sada, koje će obuhvatiti gotovo sve ljude o kojima je riječ.

Uvjerenje da će doći do razumijevanja ukupnih okolnosti


- Ja ih pozivam da na sastanku s ministrom Malenicom prihvate ovu ponudu i da shvate da je ovo zajedničko ulaganje u novi zakon o javnim i državnim službama koji će biti donesen do kraja godine, u nove uredbe, i u konačnici nove koeficijente, a to znači znatno veće plaće od iduće godine, rekao je Plenković. Izrazio je uvjerenje da će doći do razumijevanja ukupnih okolnosti.

Što se tiče stragegije HDZ-a za nadolazeću izbornu godinu, Plenković je nabrojio sve uspjehe HDZ-a i njegove vlade u proteklom razdoblju. Djela su itekako važna i kad dođe taj trenutak vjerujem da će naši građani dobro gledati što od koga mogu očekivati, dodao je. Najavio je da će HDZ, kada dođe vrijeme pristupiti izradi programa i svega ostaloga vezano za izbore, ali da "taj dan nije danas".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!