12:01 / 15.02.2020.

Autor: Dajana Šošić/Dnevnik/IMS/HRT

Plenković predstavio svoj tim i program za unutarstranačke izbore

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković predstavio je tim i program za unutarstranačke izbore u Muzeju Mimara.
Službena kampanja za unutarstranačke izbore u HDZ-u još nije počela jer se i dalje prikupljaju potpisi, no predsjednik stranke Andrej Plenković i njegov tim danas u Muzeju Mimara predstavljaju program pod nazivom "Odvažno za Hrvatsku".  

Andrej Plenković zahvalio je svima nazočnima jer su došli čuti ideje programa HDZ-a za iduće četiri godine. "Nazvali smo ga "Odvažno za Hrvatsku" zato što smatramo da upravo u toj poruci sumblimiramo sve ono što svi mi zajedno želimo, a HDZ nije samo nas šestero", kazao je, među ostalim, Plenković. U govoru je, među ostalim, istaknuo da je za HDZ prema njegovu dubokom uvjerenju položaj desnog centra.

Plenković je poručio kako nema suverenističkije stranke od HDZ-a koji je u zadnjih 30 godina ostvario sve temeljne ciljeve svog programa. Podsjetio je na povijesnu važnost prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, utemeljitelja stranke, i važnost hrvatskih branitelja, poručivši da je njihova politička platforma i program za unutarstranačke izbore - pozicioniranje HDZ-a na državotvornosti, domoljublju, demokršćanstvu, narodnjaštvu i univerzalnim humanističkim vrijednostima. Naglasio je da HDZ nikada neće dopustiti reviziju ugovora između Hrvatske i Vatikana. Tomo Medved kazao je da "želi služiti svojoj domovini s istom vjerom kao i prije". "Želim dati svoj doprinos da Hrvatska bude moćna, moderna i napredna, ona o kojoj je Franjo Tuđman govorio kada je stvarao HDZ, kazao je Medved.  Pozvao je članove HDZ-a da nastave razvijati Hrvatsku, gradeći mostove tolerancije i razumijevanja.

Zdravka Bušić rekla je da je vjerna vrijednostima HDZ-a i državotvornoj politici koju je zacrtao dr. Tuđman, poručivši da HDZ, pod vodstvom Plenkovića, ne može imati premca. Naglasila je i da se zalaže za jedinstvo iseljene i domovinske Hrvatske, prava Hrvata u BiH te za čvrsto pozicioniranje Hrvatske u europskoj obitelji.

Podsjetivši da HDZ 15. ožujka na stranačkim izborima bira i predsjednika stranke koji na parlamentarnim izborima može donijeti novu izbornu pobjedu, Branko Bačić je rekao da sada biraju čovjeka koji ima viziju za bolji HDZ i Hrvatsku. Ističe da samo snažan i jedinstven HDZ može ostvariti temeljne državne i nacionalne interese.

Ivan Anušić poručio je kako se zalaže za domoljublje 21. stoljeća i koje, među inim,  obuhvaća nacionalnu sigurnost, gospodarski rast, demografsku obnovu, veće plaće i broj zaposlenih i sl. U videoprilogu pogledajte njegovo gostovanje u Temi dana HTV-a.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!