14:23 / 04.12.2018.

Autor: HRT

Plenković: Prekršeno je međunarodno pravo

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zemlje srednje i istočne Europe pozvale su Rusiju da oslobodi ukrajinske mornare i brodove koje je nedavno zarobila u Kerčkom prolazu.
Osamnaest članica Srednjoeuropske inicijative (SEI) poduprlo je na sastanku u Zagrebu teritorijalni integritet Ukrajine i optužilo Rusiju za kršenje međunarodnog prava.

Plenković na SEI-ju komentirao rusku akciju u Kerčkom tjesnacu


"Naša je pozicija jasna, došlo je do kršenja međunarodnog prava. Rekli smo sve ono što je točno, zdravorazumski i očekivano", izjavio je novinarima nakon sastanka na vrhu domaćin skupa, hrvatski premijer Andrej Plenković.

Upitan očekuje li negativne reakcije Moskve, odgovorio je "to je na njima".

"Ključne teme današnjeg summita bile su veća konkurentnost regije u Europi, potrebni koraci za veći gospodarski rast i kvalitetniji život građana, izazov migracija i sigurnosna situacija u Ukrajini", rekao je premijer.

Zemlje srednje i istočne Europe pozvale su Rusiju da oslobodi ukrajinske mornare i brodove koje je nedavno zarobila u Kerčkom prolazu.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!