07:41 / 05.09.2019.

Autor: HRT

Plenković prima predstavnike sindikata obrazovanja u 12,30 sati

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vlada će razmatrati i prijedlog odluke o pokretanju postupka za sklapanje sporazuma s Vladom Republike Slovenije o izgradnji cestovnog graničnog mosta preko potoka Kamenica.
Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade osvrnuo se o nekoliko aktualnosti posljednjih dana.

Najavio je prethodno da će u Banskim dvorima primiti predstavnike sindikata obrazovanja koji danas organiziraju prosvjed te s njima razgovarati o njihovim zahtjevima i procjeni situacije s plaćama u sektoru obrazovanja.

- Danas očekujemo predstavnike sindikata obrazovanja. Primit ću ih danas u 12, 30 sati pa ćemo s njima razgovarati o njihovim zahtjevima i procjeni situacije s plaćama u sektoru obrazovanje, kazao je Plenković. 

Plenković se prisjetio sastanka u Orahovici te izrazio zadovoljstvo dinamikom provedbe projekta Slavonija, Baranja i Srijem. Kazao je da je do sada ugovoreno 11 milijardi kuna, a isplaćeno već 4 milijarde kuna.

- Veselim se da će 10. sastanak Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem ove jeseni biti u Vukovars-srijemskoj županiji, odnosno Vukovaru, kazao je.

Osvrnuvši se na početku sjednice Vlade na odluku Privremenog vjerovničkog vijeća o refinanciranju roll-up kredita, Plenković je kazao da "nažalost njihova odluka nije donesena konsenzusom, premda isplata graničnog duga dobavljačima, uređena nagodbom, ne dolazi u pitanje niti of Fortenove grupe", što dobro znaju i veliki i mali dobavljači.

Osvrnuo se i na početak rada nove Europske komisije, predsjedanje Hrvatske EU-om od iduće godine, Brexit. Najavio je da će idući tjedan u RH biti glavni tajnik Europskog vijeća. 

Vlada je prihvatila nacrt sporazuma koji bi trebala potpisati sa slovenskom vladom o izgradnji cestovnog graničnog mosta preko potoka Kamenica kod stalnog graničnog prijelaza (GP) za pogranični promet Obrež (Hrvatska) - Božakovo (Slovenija).
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!