Plenković primio novoizabrano Predsjedništvo Matice hrvatske

12:08 / 13.01.2022.

Autor: V.G./HRT/IMS/Hina

Plenković primio Predsjedništvo Matice hrvatske,

Plenković primio Predsjedništvo Matice hrvatske,

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Novoizabrano vodstvo Matice hrvatske na čelu s predsjednikom Mirom Gavranom predstavilo je u četvrtak premijeru Andreju Plenkoviću svoje prioritete te najavilo proslavu 180. godišnjice te najstarije hrvatske kulturne institucije u veljači.

- S novoizabranim vodstvom Matice hrvatske na čelu s predsjednikom Mirom Gavranom o daljnjoj podršci Matici u umjetničkom, znanstvenom i duhovnom stvaralaštvu te skrbi za društveni razvitak. Očuvanje hrvatskog identiteta, kulture i jezika naša je zajednička odgovornost, poručio je Plenković na Twitteru.

- Danas smo u zgradi Vlade primili predsjednika i uže vodstvo Matice hrvatske kako bismo im čestitali na izboru i potvrdili dobru suradnju koju različiti resori imaju s Maticom hrvatskom, rekla je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek novinarima prije sjednice Vlade u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Istaknula je da je posebno bilo riječi o različitim Matičinim aktivnostima u području izdavaštva, medija te uopće doprinosa i središnjice u Zagrebu i ogranaka u drugim dijelovima Hrvatske, ali i izvan Hrvatske u čuvanju hrvatskog kulturnog identiteta, jezika.

- Upoznali su nas sa svojim prioritetima, najavili su proslavu obljetnice Matice hrvatske u veljači ove godine, koja će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu kada će se obilježiti 180. godišnjica ove najstarije kulturne institucije, rekla je ministrica.

Uz premijera Plenkovića na sastanku s novoizabranim vodstvom Matice hrvatske bili su i ministrica Obuljen Koržinek te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Novo vodstvo Matice hrvatske izabrano je u studenom prošle godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!