13:46 / 27.08.2019.

Autor: HINA

Plenković primio svjetskog juniorskog prvaka Franka Grgića

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / PIXSELL

Andrej Plenković primio je svjetskog juniorskog prvaka i rekorderA Franka Grgića
Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković primio je u Banskim dvorima svjetskog juniorskog prvaka i rekordera na 1.500m slobodno Franka Grgića, njegovog trenera Matu Ružića te predsjednika Hrvatskog plivačkog saveza Vladislava Veselicu, priopćeno je iz Ureda predsjednika Vlade.

Uz predsjednika Vlade bio je zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport Krešimir Šamija, a na sastanku je sudjelovao i ravnatelj Sigurnosno obavještajne agencije Daniel Markić, koji se aktivno bavio plivanjem.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je Franku Grgiću, njegovom treneru Mati Ružiću te Hrvatskom plivačkom savezu nakon što je sjajni Franko osvojio naslov prvaka na 800m i na 1.500m slobodno na Svjetskom juniorskom prvenstvu u plivanju u Budimpešti te postavio novi svjetski juniorski rekord na 1.500m slobodno.

Naglasivši da hrvatska Vlada kontinuirano pruža potporu razvoju hrvatskog sporta, Plenković je kazao  da će Vlada uz zajednički angažman s Hrvatskim plivačkim savezom nastojati osigurati kvalitetnije uvjete te poboljšavati sportsku infrastrukturu hrvatskim plivačima za nove izvrsne uspjehe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!