Plenković primio u Banskim dvorima potpredsjednicu Vijetnama

11.10.2022.

20:43

Autor: Hina/HRT/V.G.

Plenković s potpredsjednicom Vijetnama

Plenković s potpredsjednicom Vijetnama

Foto: Ured predsjednika Vlade RH / vlada.gov.hr

Premijer Plenković primio je u utorak potpredsjednicu Vijetnama Vo Thi Anh Xuan koja boravi u službenom posjetu Hrvatskoj i u razgovoru su obostrano izrazili želju za jačanjem gospodarskih odnosa, posebice rasta investicija, priopćeno je iz Banskih dvora.


Razgovarajući o bilateralnim odnosima, Plenković je istaknuo rastuću trgovinsku razmjenu, kao i rast hrvatskog izvoza te prisutnost nekoliko hrvatskih kompanija na vijetnamskom tržištu.

I Plenković i vijetnamska potpredsjednica izrazili su želju za daljnjim jačanjem gospodarskih odnosa, posebice glede povećanja investicija.

Obostrano je ocijenjeno i da Sporazum o slobodnoj trgovini sklopljen između Europske unije i Vijetnama otvara nove mogućnosti i za bilateralnu razmjenu.

Premijer Plenković prenio je jasne stavove Hrvatske o osudi ruske agresije te istaknuo nastavak pomoći Ukrajini, navodi se u priopćenju.

Naglasio je i iskustvo Hrvatske kao žrtve agresije, poručivši i da je važno ustrajati na jedinstvu međunarodne zajednice u osudi ruskih akcija te jasno sagledati negativne posljedice koje osjeća cijeli svijet.

Sugovornici su razmijenili mišljenja i o vanjskopolitičkim i sigurnosnim prilikama u neposrednim okruženjima Vijetnama i Hrvatske - Južnom kineskom moru te zapadnom Balkanu.

Na sastanku je usuglašena i obostrana namjera za jačanje znanstvene, kulturne i sportske suradnji pred skorašnju 30. obljetnicu diplomatskih odnosa između dviju zemalja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!