17:14 / 28.09.2020.

Autor: Ana Bralić/Dnevnik/IMS/M.M./Hina/HRT

Plenković: Prioritetni projekti u Šibeniku u fazi implementacije ili pripreme

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Premijer Plenković boravio je u Šibeniku, gdje je izrazio zadovoljstvo jer su prioritetni projekti u tom gradu u fazi implementacije ili kvalitetne pripreme.
Premijer Andrej Plenković boravio je u Šibeniku, a nakon sastanka s čelnicima grada i županije - Željkom Burićem i Goranom Paukom, izjavio je kako mu je drago jer su prioritetni projekti u tom gradu u fazi implementacije ili kvalitetne pripreme.

-
Plenković u Varivodama: Ovaj je zločin uvreda za suvremenu Hrvatsku 

- Posebno mi je drago da smo ovdje uoči Dana grada, veselim se da ćemo sada otići na Trokut, vidjeti novi centar koji će služiti za obrazovanje mladih ljudi koji kroz svoj start-up žele slijediti svoj put poput naših giganata iz Infobita i Nanobit. Ta investicija od 28 milijuna kuna pokazuje kako se grad Šibenik i Šibensko-kninska županija pravovremeno svrstava u trendove četvrte industrijske revolucije, digitalizacije, novih tehnologija, rekao je Plenković.

Siguran je, kaže, i da će prema recentno promijenjenom zakonu o strancima, Šibenik i Šibensko-kninska županija biti privlačna onim mladima koje zovemo digitalnim nomadima' kazao je Plenković nakon sastanka.

Plenković je prije dolaska u Šibenik nazočio komemoraciji za devetoro ubijenih srpskih civila u Varivodama, a novinari su ga pitali kada će obitelji stradalih u Varivodama dobit odštetu.

- Trebaju se provesti odluke sudova o odšteti, a što se tiče odgovornosti, ratni zločini ne zastarijevaju, prema tome, očekujemo daljini nastavak rada odgovarajućih tijela. Intenzivirali smo rad na procesuiranju ratnih zločina što se tiče zločina počinjenih nad Hrvatima, prošlo je puno godina, naravno da je sve teže naći dokaze svjedoke. I policija i specijalizirana državna odvjetništva nastavit će svoj rad, rekao je premijer Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!