15:20 / 31.05.2020.

Autor: T.V./HRT

Plenković: Prvi put u mandatu ove Vlade uhićen je netko tko je bio na i dužnosti

-

-

Foto: - / -

Komentirajući uhićenja u Hrvatskim šumama, premijer je rekao da je svaki trenutak dobar za borbu protiv korupcije te da je ovo prvi put u mandatu ove Vlade da je netko uhićen, a da je bio na dužnosti.
Premijer Andrej Plenković komentirajući uhićenja u Hrvatskim šumama, rekao je da je svaki trenutak dobar za borbu protiv korupcije te da je ovo prvi put u mandatu ove Vlade da je netko uhićen, a da je bio na dužnosti.

Jednomjesečni pritvor za Josipu Rimac i još šestero osumnjičenih

- Ovo je prvi put u mandatu ove Vlade da je netko uhićen, a da je bio na nekoj dužnosti. Sve drugo su primjeri sukobi interesa, a to su bile indicije i sumnje. Osim jednog ministra koji je sad u procesu zbog nečega što se dogodilo puno prije nego što je postao ministar, nema niti jednog primjera koji bi imao veze s ovim, poručio je Plenković.

Odgovorio je na prozivke predsjednika SDP-a Davora Bernardića da jedinu reformu koju je ova Vlada napravila je promjena blagdana. Bernardiću, koji je izjavio da je europski uspjeh Hrvatske Plenkovićev mit, poručio je da mora ići na edukacije da bi mogao meritorno govoriti o temama kao što je EU.

- Ovo što je pokazao nije razina koja ulijeva povjerenje da bi mu se povjerio bilo koji operativni projekt, a kamoli vođenje Vlade, dodao je premijer.

Bernardić: Obnovu Grada Zagreba iskoristit ćemo kao poticaj građevinarstvu

Premijer je novinarima rekao da je Hrvatska u predsjedanju Europskom unijom izvukla maksimum s obzirom na pandemiju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!