16:33 / 14.01.2021.

Autor: B.A./Hina

Plenković: Puljašić podnio ostavku na saborski mandat

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je potvrdio da je gradonačelnik Požege i HDZ-ov saborski zastupnik Darko Puljašić podnio ostavku na saborski mandat.
Premijer Andrej Plenković u četvrtak je potvrdio da je gradonačelnik Požege i HDZ-ov saborski zastupnik Darko Puljašić podnio ostavku na saborski mandat nakon što je u medijima objavljeno da je sudjelovao u namještanju natječaja za energetsku obnovu u tom gradu.

Podržavamo nadležne institucije da to rasvijetle, a ako se utvrdi nekakva odgovornost, neka odgovara, rekao je Plenković na konferenciji za novinare nakon što je u medijima objavljena snimka Puljašićeva razgovora o namještanju poslova na energetskoj obnovi višestambenih zgrada.

O Puljašićevu ostanku u HDZ-u odlučivat će stranačka županijska organizacija, rekao je.

Na pitanje kako se Puljašić, koji je već imao optužnice, našao na HDZ-ovoj kandidacijskoj listi za Sabor, Plenković je objasnio da je uvršten nakon što je od kandidature odustao  predsjednik županijskog HDZ-a Željko Glavić.

- Ne možemo svaki put pogoditi. Možemo čak i greške priznati ako treba, to je veliki iskorak, dodao je.   

Vezano za slobodu medija ustvrdio je da ju podržava u svakom pogledu i ne bi mu palo na pamet nekoga od medija tužiti, no poručio je da i on ima pravo na stav i reći - tko, što i kako izvještava.

Pritom se odbio izjasniti o izjavama Dubravke Šuice o Banovini i Baniji i medijima koji ruše HDZ, rekavši da "neće komentirati zatvorene sastanke". Novinarima je poručio da tumačenje potraže od onih  koji dijele takve informacije sa zatvorenih stranačkih sastanaka te da najprije pronađu tko je "duboko grlo" i tko izvještava o takvim sastancima.

O planu popuštanja epidemioloških mjera 1. veljače, ako broj novozaraženih značajnije padne, istaknuo je da će se do 31. siječnja analizirati situacija i ako bude dobra, može se ići na relaksiranje.

- No treba voditi računa da zimski mjeseci nisu prijatelji relaksacije, poručio je.

Istaknuo je i kako nemamo pravo na fleksibilnost koja bi nam mogla tijekom zime pogoršati situaciju nakon što smo ostvarili jako dobar rezultat mjerama koje su uvedene u studenom.

Vezano uz procjepljivanje, rekao je kako je plan do kraja travnja cijepiti većinu ugrožene populacije, oko milijun ljudi.

- Mi moramo napraviti štit onima koji su najugroženiji. Na taj način vraćamo gospodarsku aktivnost i pripremamo turističku sezonu, poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!