Plenković razgovarao s Turkaljem, novim ravnateljem VSOA-e

30.08.2023.

19:43

Autor: P.F./HRT

Premijer Plenkovića primo ravnatelja VSOA-e

Premijer Plenkovića primo ravnatelja VSOA-e

Foto: X platforma / Premijer Andrej Plenković

Premijer Andrej Plenković izvijestio je da je primio brigadnog generala Ivana Turkalja te mu čestitao na izboru za ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije.


- Primio sam brigadnog generala Ivana Turkalja, kojem čestitam na izboru za ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije. Želimo mu puno uspjeha u upravljanju radom VSOA-e, u skladu s njezinim ovlastima koje su važne za zaštitu nacionalne sigurnosti i ostvarivanje interesa Hrvatske, objavio je Plenković na X platformi.

Brigadni general Ivan Turkalj na dužnosti ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije naslijedio je generala Ivicu Kindera nakon višemjesečnih prijepora, a oko njegova imenovanja početkom kolovoza usuglasili su se predsjednik Republike Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković.

Brigadni je general Ivan Turkalj obnašao je brojne funkcije unutar Ministarstva obrane, u Glavnom stožeru Oružanih snaga obnašao je, među ostalim, dužnost časnika za vojne vježbe i Operativnoj upravi, u Zapovjedništvu Kopnene vojske bio je voditelj operativnog središta, načelnik Odjela za obuku i načelnik Odjela za planiranje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!