14:09 / 02.10.2018.

Autor: HRT

Plenković: Razgovarat ću s Brkićem kada dođem u Zagreb

Foto: arhiva, Petar Glebov/PIXSELL

Foto: arhiva, Petar Glebov/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

"Samo sam nakratko vidio članak, nisam se stigao detaljno o tome informirati. Provjerit ću, naravno, i s njim kada dođemo u Zagreb", rekao je Plenković u Ženevi.
Zbog afere 'SMS' i curenja informacija, predsjednica je nakon povratka iz SAD-a zatražila od mjerodavnih službi detaljnije informacije. Istodobno tjednik Nacional objavio je - da je zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić 2011. kriminalcima i prostitutkama navodno odavao informacije o istragama policije. Bio je razotkriven, no nikada sankcioniran jer ga je, navodno, štitio Tomislav Karamarko.

Premijer Andrej Plenković rekao je da će te navode provjeriti te da će o svemu razgovarati s Brkićem kojega očekuje na večerašnjem sastanku Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. "Samo sam nakratko vidio taj članak, nisam se stigao detaljno o tome informirati. Provjerit ću, naravno, i s njim kada dođemo u Zagreb", rekao je Plenković u Ženevi. Na upit koliko ove afere štete stranci, Plenković je rekao kako je važno da se kao stranka i Vlada bave najvažnim temama za RH, a to su gospodarstvo i rješavanje naslijeđenih problema tranizicije. "Prioritet je održati stabilnost, jasno pozicionirati HDZ na desnom centru kao najodgovorniju stranku koja ima snagu rješavati probleme", rekao je Plenković koji smatra da se sve afere moraju rasvijetliti do kraja.Bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić (SDP) kratko je za Hinu izjavio da ministar nije ovlašten miješati se u policijske izvide i državnoodvjetničke odluke. Naime, Večernji list objavio je komentar izvora bliskog Brkiću kako je "baš zanimljivo da Ranko Ostojić koji je u to vrijeme bio ministar unutarnjih poslova ne bi te informacije iskoristio protiv Brkića da su one točne".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!