15:17 / 31.01.2020.

Autor: HRT

Plenković: Razgovarat ću s Krstičevićem

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon što je u medijima objavljeno da je Damir Krstičević u imovinskoj kartici naveo umanjenu vrijednost i površinu kuće u Žaboriću pokraj Šibenika, novinari su pitali premijera je li ministar ponudio ostavku.
Premijer Andrej Plenković izjavio je da potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević nije ponudio ostavku te je najavio da će s njim razgovarati tijekom vikenda.

- Ministar Krstičević jučer je bio na komemoraciji u Zadru, a danas je na sprovodu jednog od poginulih pilota i obavlja svoje dužnosti, rekao je Plenković novinarima nakon sjednice Vijeća za demografsku revitalizaciju Hrvatske.

Za Krstičevića je ustvrdio kako je učinio "dosta više" za Hrvatsku vojsku nego drugi ministri, a medijski napisi o nepravilno ispunjenoj imovinskoj kartici pogađaju ga jer je vrlo emotivan.

- Kao potpredsjednik Vlade sigurno da je pogođen osobno jer je vrlo emotivan, to znamo svi, ovim zadnjim okolnostima i napisima. Mi ćemo razgovarati preko vikenda i vidjeti kako dalje, kazao je Plenković. Novinare je zanimalo utječe li premijerov negativan stav prema Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa na način na koji ministri popunjavaju svoje imovinske kartice.

Plenković je odgovorio da poštuje povjerenstvo kao nezavisnu instituciju, ali u više slučajeva prijavili su ga tom tijelu politički oponenti iz oporbenih klupa.
Za njih je Plenković rekao da pišu prijave poput "nejvjerojatnog, gotovo smiješnog slučaja u vezi veleposlanika Igora Pokaza", njegova kolege iz Ministarstva vanjskih poslova kojem je 1994. bio kum.

Podsjetio je da je Pokaza Vlada poslala u Ujedinjeno Kraljevstvo nakon što je već dvaput bio veleposlanik, i to u NATO-u i Ruskoj Federaciji.

- To je iz mog kuta političko zlorabljenje i instrumentaliziranje povjerenstva, bavljenje nečim što svakom na prvi zdravorazumski pogled djeluje kao tema kojom se povjerenstvo ne treba baviti, kazao je Plenković odbacivši prozivanja da radi pritisak na povjerenstvo.

- Ako imaš iole logike, ne baviš se time, ne gubiš vrijeme, ne trošiš resurse, baviš se nečim drugim, zaključio je.

Vezano uz slučaj zagrebačkog gradonačelnika i njegova političkog partnera Milana Bandića, čija je supruga za gotovinu u iznosu od 100.000 eura kupila stan, rekao je da nema nikakvih saznanja o kupnji ni o načinu kupnje stana.

Najavio je da će idućeg tjedna biti poznat njegov tim s kojim će nastupiti na HDZ-ovim unutarstranačkim izborima. Komentirajući izjavu zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića da u HDZ-u treba "vratit' dite materi", Plenković je rekao da svatko od kolega ima pravo na svoje mišljenje.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!