Plenković: Rezultati HDZ-a su dobri, pobjednički

17.05.2021.

00:07

Autor: HRT

Andrej Plenković

Andrej Plenković

Foto: HRT / HTV

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković čestitao je svima koji su u izborima sudjelovali te onima koji su ostvarili potporu birača. Posebno je zahvalio onima koji su dali potporu kandidatima HDZ-a i njihovim partnerima. Istaknuo je da su rezultati HDZ-a dobri, pobjednički. 

- Kada se pogledaju rezultati u cjelini, županija, gradova i općina HDZ će iz ovih izbora izaći kao stranka koja u petoj godini mandata naše vlade ima najviše župana, gradonačelnika i općinskih načelnika. Drago mi je da su naša četiri kandidata, izravno u prvom krugu, pobijedila u utakmici za župane. Čestitam Ivanu Anušiću, Igoru Androviću, Danijelu Marušiću i Antoniji Jozić. Osim toga, HDZ će u osam županija igrati u drugom krugu. Vrlo je značajno da su i Gari Cappeli i Anđelko Stričak ostvarili sjajne rezultate u Primorsko-goranskoj i Varaždinskoj županiji. U Primorsko-goranskoj županiji po prvi puta župan Komadina nije pobijedio u prvom krugu, već ide u drugi krug, kazao je Plenković. 

-
Što se tiče gradova mogu čestitati Ivanu Radiću na sjajnoj uvjerljivoj utakmici u prvom krugu u Osijeku. On s oko 40% u drugi krug ide kao izraziti favorit. Vjerujem da ima već formiranu i većinu u gradskom vijeću. Također čestitka ide i Vici Mihanoviću, koji je drugi u prvom krugu. Tako je prije četiri godine bio drugi u prvom krugu i Andro Krstulović Opara, pa smo pobijedili. Dat ćemo maksimalnu potporu da pobijedi u Splitu, i da HDZ, koji će uz Osijek osvojiti, osvoji i Split. Čestitam i Josipu Ostrogoviću koji je s listom u Rijeci ostvario vrlo solidan rezultat. Posebne čestitke idu Davoru Filipoviću koji je za stranku nova kvaliteta, jedan od nekoliko ljudi rođenih sredinom 80-ih koji se fantastično isprofilirao u ovoj kampanji. Dobili smo političara pravoga formata za velike utakmice. Čestitam i Mislavu Hermanu. HDZ je druga lista na razini grada Zagreba, što je izrazito dobro. Ovo je jedna nova generacija HDZ-ovih političara u gradu Zagrebu i vjerujem da će oni predanim radom na terenu u gradskim četvrtima stjecati još više iskustva i nuditi još bolja rješenja za grad Zagreb. Čestitam i svima ostalima koji su sudjelovali na izborima. Veselimo se utakmici za dva tjedna, za drugi krug. HDZ je pokazao još jednom da je najsnažnija stranka u RH koja uživa najveću potporu. Vjerujem da ćemo na 4 temeljna načela koja su krasila naš izborni slogan "Sad je bitno" nastaviti vrlo intenzivan i sadržajan dijalog s gradovima, županijama i općinama, kazao je među ostalim Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!