12:16 / 15.09.2020.

Autor: T.V./D.M./HRT

Plenković s državnim tajnikom Svete Stolice Pietrom Parolinom

-

-

Foto: - / -

Premijer Andrej Plenković danas se u Splitu sastao s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom. Premijer je s kardinalom razgovarao o nastavku već, kako su istaknuli, izvrsnih odnosa Zagreba i Vatikana.
Premijer Andrej Plenković danas se u Splitu sastao s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom. Premijer je s kardinalom razgovarao o nastavku već, kako su istaknuli, izvrsnih odnosa Zagreba i Vatikana. Kardinal u Splitu boravi uoči sutrašnjega misnog slavlja u Solinu.

- Plenković: Drago mi je zbog Solina, zbog naših kršćanskih korijena

- Razgovarali smo o odnosima Hrvatske i Svete Stolice, o situaciji u našem susjedstvu, o europskim, globalnim temama. Konstatirali smo da su naši odnosi izuzetno dobri, puni poštovanja i suradnje, a spomenuli smo i odlične odnose s Hrvatskom biskupskom konferencijom, istaknuo je premijer Plenković nakon sastanka.

- Ređenje nadbiskupa Ante Jozića sutra, koji će biti apostolski nuncij u Minsku, potvrđuje snagu hrvatske prisutnosti u vatikanskoj diplomaciji, rekao je ministar Gordan Grlić Radman.Kardinal Parolin će sutra u Solinu za biskupa zarediti monsinjora Antu Jozića kojega je papa Franjo imenovao nadbiskupom i nuncijem u Bjelorusiji.


U sklopu posjeta premijer Plenković prije je održao sastanak sa splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom i splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!